Ophavsretkrænkelser online – Få hjemmeside fjernet fra Google

 

Det hemmelige våben imod krænkelser af ophavsret

Lad det være sagt med det samme, denne metode, som nævnes i dette indlæg er sidste udvej, hvis modparten ikke vil fjerne dine tekster, billeder eller illustrationer. Det er ikke en fremgangsmåde, som du skal starte med at benytte, da den kan give bagslag, hvis du ikke har forsøgt det andet først!

Derfor bør du enten selv eller via en rådgiver eller repræsentant tage kontakt til krænkeren, og prøve at få denne til at fjerne materialet.

Det er ligeledes vigtigt at påpege, at dette våben ikke stopper krænkelsen af din ophavsret, den vil fortsætte, men det stopper skaderne af, at andre benytter dine værker uden tilladelse, og det er jo mindst ligeså vigtigt!

 

Anmeld krænkeren!

Er du i en situation, hvor modparten ikke reagerer på henvendelser, eller at modparten ligger i en verdensdel, hvor ophavsret ikke tages alvorligt, her tænkes især på Afrika, Asien og Sydamerika, så findes der heldigvis en metode, som kan mindske skaderne.

Især sider fra Kina, Thailand, USA, Canada, Rusland mm, hvor folk er ligeglade med ophavsret, kan denne metode være smart og gavnlig.

Du kan nemlig anmelde sider til Google, som krænker din ophavsret, og dermed få Google til ikke at indeksere siden eller hele websitet, hvis der er tale om massive krænkelser.

En sådan anmeldelse sker dog under tro og love, dvs hvis du anmelder en part for en krænkelse, og der ikke er tale om en krænkelse, så bliver du erstatningsansvarlig, fordi du har handlet groft forsætligt!

Du bør derfor kun benytte denne måde at stoppe andre på, hvis du er 100% sikker på, at der er tale om krænkelse af din ophavsret, og der ikke er andre måder at få dem til at stoppe med at krænke dig på.

 

BEMÆRK at denne metode ene og alene handler om at stoppe krænkelsen af din ophavsret, den kan ikke benyttes til at få modparten til at betale, såfremt denne ikke vil det. Der skal du via retten!

 

Du kan på dette link anmelde sider til Google, som krænker din ophavsret. Udfyld formularen, og afvent!

Du kan godt risikere, at du skal indsende yderligere dokumentation, såfremt Google forespørger på det. Google tjekker nemlig, om du er ophavsmanden, da de ikke bare uden videre fjerner sider eller hjemmesider fra deres indeks blot fordi du anmelder dem.

 

Og igen husk, du er erstatningsansvarlig, hvis du misbruger denne metode, så forsøg alt andet først, og brug kun metoden, såfremt du ikke kan gøre andet!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *